Monday, April 11, 2011

Ipoh Parade lagi ?

Yesterday was awesome. Aku, Fatin Fuad dan Faten Affendy went to Ipoh Parade for the Carnival Mara. I fetched Fatin and Faten. Then pergilah parade. Otw nak pergi parade , kat Megoplex, nk naik bukit, then I drove a little off the road. So, I decided to reverse back my car. Ada Mers lah kat belakang. I tak tahu pulak he was so freaking near. Sape suruh ko rapat sangat dengan PEMANDU P macam aku ni!!? BODO! Then masa nk jalan, the car didn't actually went foward, instead it went backward.

Fatin & Faten : Weh! Weh! Weh! kete ko keblakang lah weh!
Me : hish! dah tahu pemandu P dok hon hon pulak kete aku. Babi betul
Fatin & Faten : weh, baik baik Ain
Me : *hit the pedal, and thank God it moved foward!*

Then pergilah parade. Jumpa all those kids from MRSM. Ala, depe datang bukannye nk pergi sgt Carnival Mara tu. Nak shopping kat Parade je. Merayau rayau je tahu. Aku pun tak mcm tu dulu. GRRR
Then ade sekolah yg pakai baju putih, semua lelaki and they were bald. Mamat tu suka sgt dok kaco org perempuan kat Parade tu. Sumpah mcm gila babi batak perempuan. Apehal brother ? Masalah ke ? Tak payah la nk kacau perempuan yang ada kat Parade tu! BODO!

Faie texted. " weh datang rumah aku harini"
I was like, la , kenapa pulak ni. Nk cite pasal Zul ke ?
Faten stayed at Parade. Fatin and I went to Faie's house. Naik kereta kancil aku yang dah berumur LAPAN TAHUN tu. Rupanya, Faie accident. Kena langgo dengan kereta cause the dude in the car, gave the signal too little to late. Faie kena langgar and she thinks that her hips are cracked or patah org whatever.

Lepas Faie's house, we went back to Ipoh Parade. Nak carik Parking. Susah betul. Sume salah Muhzafar Shah tu. Banyak sangat orang -.-'' Then I drove sampai underground parking. And Fatin told to exit the parking lot. Kenalah naik bukit sikit, then bila naik, kena stop sebab ade kete kat depan nak lalu. I stopped and suddenly, the car died TT^TT. Aku cuweks lah jugak. Nasib baiklah takde kereta kat belakang. Undur undur undur sampai dah tak boleh undur. Haha. Fatin dah cuwekss dah! Aku pon cakap kat fatin. aku nk tolak kete ni sampai belakang. Then aku pun tolaklah sampai dah tak boleh tolak lagi. Ponet den.

Aku pun pergilah kat kakak yg tengah jage gate automatic tu. Lepak sana jap, mintak tolong kakak tu panggil org. Hahaha. Sumpah muka aku mcm muka kerja kat situ dah. Dok lepak dengan kkk tu. Kereta lalu nk bagi duit je aku tgk and senyum. Sumpah muka tebal gila. haha.

Fatin called his uncle and brother. 2 security guard called a mechanic kot. Mechanic kata, "adik, baterry nie"
Fatin cakap jgn panggil tol truck. Aku pun cakap lah dengan pakcik security guard tu. Dia tgh ckp dgn ank dia kat telefon. Suruh beli gas ke ape ke. haha. Then ank dia cakap babi. Uncle tu pulak cakap. BABI BABI! Kamu cakap dengan sape kamu tahu tak ??!! I was like, man, he's mad -.-'' Then aku gtau dia.

Fatin's uncle and brother arrived. Kena tunjuk jalan kat dorang. Kiteorang kena jalan. HADOI! Fatin terlari lari. Faten tengah tgk movie. Bahagianya diaaaaaa. haishhh. Then boleh start dah. Tuko battery and guna jumper. Abg Fatin bawak balik kpg Fatin. Man, dapat makan free dah le sedap. Then dapat Durian pulak tu!! Sedapnyaaa :)

Malam tu kereta siap. My parents took me home malam tu. Bwk kereta kancil tu sekali :)
Penat gila. Malam tu tido terus. haha.
So lain kali, bwk kereta baru okay kawan kawan.

Love,
Nurain ♥

7 comments:

nafisah said...

wohaHAHAHAHA, SUMPA LAWAK.,..
adeyh =='
pnt plak ak bce post ko nyh,,,
berat mata ak membce, berat lagi bahu ko memikul,,, HAHA...

NURAIN said...

haha. mmg lah penat. panjang gila weh!!! :)

FatenNabila :) said...

HAHA! baru aku tau cerita sebenar! apsal tak bg tau kereta broke down kat bwh parade tuh. kalau tak boleh aku dtg rescue. tapi aku boleh tgk and buat sorak je lah. HAHA. kesian korg weh!

NURAIN said...

haha, sebab ingatkan ko dlm movie. sbb ko kata ko kat dalam wayang. :)

Anonymous said...

mcm pernah dengo je cerita ni.hebat.
anokayer

Safone Mad said...

masya allah! byk btol dugaan kaw tu, huhu,, :)
tapi lawak gakla, :D

NURAIN said...

memang lah pernah dengar anokayer :)

haha. best doe safwan. Experience :)